Lise öğreniminin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikoloji bölümünü yüksek şeref derecesi ve fakülte ikincisi olarak başarı ile tamamlamış olup psikolog ünvanını almıştır. Yüksek lisansını Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yine yüksek şeref derecesi ile tamamlamıştır. Tez çalışması görsel makansal hafıza üzerine olup, International Journal of Applied Sciences: Current and Future Research Trends dergisinde makale olarak yayınlanmıştır.
Uzman Klinik Psikolog Nazlıcan Şenyurt seanslarında, EMDR Travma Terapisi, Şema Terapi, BDT ve Pozitif Psikoterapi ekollerini kullanmaktadır. Mesleki çalışmalarına özel bir klinikte ve online olarak hizmet vermektedir.
Almış Olduğu Eğitim ve Sertifikalar
Havacılık ve Uzay Günleri, Anka Havacılık ve Uzay Topluluğu, 2021
Şema Terapi Eğitimi, Dr. Alp Karaosmanoğlu, 2021
EMDR Eğitimi, Davranış Bilimleri Enstitüsü, 2021
The Science of Well-Being, Yale University, 2020
ALG Psikoteknik Değerlendirme Sertifikası, 2020
Mollymawk Psychometrics, 2018, Germany
Deutschen Zentrum für Luft und Raumfarhrt (DLR), 2018, German Aerospace Center
Pozitif Psikoterapi Eğitimi, 2018, Worlds Association of Positive Psychotherapy
Liderlik ve Yöneticilik Eğitimi, 2017, Gazimağusa
Duygusal Zeka Eğitimi, 2017, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefkoşa
Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi, 2017, Gazimağusa
Beden Dili Eğitimi, 2017, Gazimağusa
Sağlık Psikolojisi Eğitimi, 2017, Gazimağusa
Psikoloji Günleri, 2011-2016, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gazimağusa
Gender Perspective of International Conflict: The Cypriot Experience, 2016, Gazimağusa
Reading, Writing & Dyslexia, 2012, Gazimağusa
Conference on Neuroscience, 2012, Gazimağusa
Conference on Prejudice, 2012, Gazimağusa
EMDR Travma Terapisi Dr. Francine Shapiro'nun göz hareketlerinin rahatsız edici düşüncelerin şiddetini azaltabildiğini tesadüfen keşfetmesiyle başladı. Adaptif Bilgi İşleme Modeline göre beyin, deneyim aracılığı ile kendisine ulaşan bilgiyi işler ve işlevsel hale getirir. Bu şu demek oluyor; biz biyolojik nedenlerle, deneyimlediğimiz her anıyı işleyip kullanılabilir hale getiriyoruz ve bu sayede öğrenme gerçekleşiyor. Ancak çok rahatsız edici olaylar yaşandığında bu sistem bozuluyor ve anılar, duygular, düşünceler, imgeler, sesler, beden duyumları yaşandığı haliyle depolanıyor. Bu nedenle kişi tetiklendiği an yeniden yaşar gibi rahatsızlık duyuyor.
EMDR, işlevsel olmayan anıların işlenmesini sağlayan fizyolojik temelli güçlü bir terapi yöntemidir. Beynin zamanında yapamadığı işlemi yapmasını sağlar. Kilitli kalmış anı ile diğer anı ağları arasında ilişki kurulması, öğrenmenin sağlanarak bilginin adaptif bir şekilde depolanması mümkün olur ve dolayısıyla kişi anıya dönüp baktığında aynı duygu ve düşüncelere sahip olmaz.
EMDR'ın son zamanlarda popülerliğinin artmasıyla birlikte sahte eğitimler ve eğitimsiz terapistler de arttı maalesef. Terapistin bu ekolle çalışabilmesi için EMDR Europe Association akrediteli uygulayıcı sertifikasını almış olması gerekmektedir.
Jeffrey E. Young tarafından geliştirilmiş olan Şema Terapi modeli, erken dönem yaşantıların, yetişkinlik dönemindeki yansımalarının keşfine ve değişimine odaklıdır. Bişilsel Davranışçı Terapi ile özellikle kişilik bozukluklarında nüks yaşanması üzerine geliştirilen bu terapi yöntemiyle geri dönüşler yaşanmadan ruhsal bozuklukların tedavisi yapılmaktadır.
Bu ekol terapist-danışan ilişkisinin iyileştirici etki potansiyelini vurgular. Danışanın temel duygusal ihtiyaçlarını anlamalarına ve bu ihtiyaçları uyarlanabilir şekilde karşılamanın yollarını öğrenmelerine yardımcı olmayı amaçlar.
Travmatik anılarla ilgili olumsuz duyguları değiştirmek için davranışsal tekniklerden yararlanarak, çocukluk deneyimlerinin ve anılarının işlenmesini sağlar
Prof. Dr. Nossrat Peseschkian ve çalışma arkadaşları tarafından geliştirilmiş, 20’den fazla kültür üzerinde yapılmış transkültürel araştırmalara dayanan bir terapi ekolüdür.
Bu ekole göre insan yaşamı, insan varlığının 4 boyutu ve bu boyutların denge modeli içinde yapılandırılmıştır. Beden, başarı, İlişkiler ve fanteziler bu dört alanı oluşturur. Çatışmalar çoğaldığında insanlar problemleri ile baş edebilmek için bu boyutlardan biri ile tepki vermeye yönelirler.
Yaşam dengesi, hastanın zamanını ve enerjisini bu dört boyuta benlik saygısını koruyacak uygun bir biçimde paylaştırması anlamına gelmektedir. PP kişiye bunu yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgi donanımını ve cesareti sağlamayı hedefler.
Copyright © 2023 Nazlıcan Şenyurt - All Rights Reserved.